About iSprout

 

WAT IS iSprout
iSprout is een lesmethode ondersteund met een app en heeft als doel kinderen vaardigheden aan te leren om gezonder en duurzamer te leven.  iSprout maakt gebruik van trends die aansluiten bij de belevingswereld van kinderen. Het belangrijkste uitgangspunt van het project is om de kracht van het sociale netwerk te gebruiken. Onze doelgroep is veel bezig met moderne moderne communicatietechnologieën zoals Instagram en YouTube, de smartphones zijn al volop aanwezig.

Met de app iSprout willen wij de verbindende rol zijn tussen de al bestaande interventies en de extra motivatie bieden om kinderen te helpen groeien naar hun eigen gezonde en duurzame leefstijl.

WAAROM iSprout
Het aantal jongeren met overgewicht in Nederland is een groot probleem. Slechts 1% van alle kinderen eet genoeg groente, 20,7% heeft (matig) overgewicht en 3,9% heeft obesitas. Kinderen bewegen veel minder dan vroeger en daarnaast is hun motoriek ook verslechterd.

Er zijn een aantal interventies op de markt die basisscholen inzetten om een gezonde leefstijl te promoten. Helaas zijn deze interventies vaak van korte duur en hebben op langer termijn weinig effect. iSprout gaat voor een duurzame integrale aanpak!

 

WAT BIEDT iSprout
De iSprout app heeft een gezonde, hippe en frisse uitstraling. Op de app staat een gezonde en duurzame leefstijl centraal. De app biedt kinderen de mogelijkheid om vlogs te bekijken, challenges uit te voeren, eigen content te posten en elkaars content te beoordelen d.m.v. een puntensysteem. De kinderen creëren een portfolio van hun weg naar een gezonde leefstijl.

VISIE & MISSIE
Samen met de gemeenten, scholen, en ondernemers werken aan innovatieve oplossingen voor de preventie van leefstijlproblemen onder kinderen en hun omgeving. Op een interactieve manier kinderen en hun omgeving bewegen richting een gezonde en duurzame leerstijl. iSprout zelf is nog hard aan het groeien, lijkt het je leuk om (als school of gemeente) een pilot met ons te doen, neem dan snel contact met ons op!

Meer weten?

 

 

Wij geloven in de kracht van partnerships